Hjemmeside til bedrift

Hvordan lage en enkel hjemmeside via WordPress

Hvordan lage hjemmeside for din bedrift 2019

Lesetid: 11 min

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

En av de største feilene nybegynnere gjør er at de overkompliserer det.

I dag så finnes det et hav av muligheter du kan velge mellom for og starte en hjemmeside. Enten om det er privat eller bedrift så finnes det løsninger der du betaler for arbeidet eller gjør det selv. De flest hjemmesider i dag er designet med WordPress, og soleklart mest populær og brukervenlig i dagens marked.

Og starte er faktiskt veldig enkelt. Først så trenger du et Domene klart. Dette koster alt ifra 7,- til 120,- for et år, spørs hvor du kjøper det. Deretter trenger du Webhotell, dette blir det serveren til hjemmesiden hvor alt av informasjon lagres. 

Alle tilbydere i dag tilbyr WordPress One-Click-Install. Dette betyr at etter du har bestilt Webhotell, så trykker du enkelt på WordPress så er alt klart. Da trenger man heller ingen kunnskap til koding eller avanserte algorytmer for og oppnå et godt resultat.

Da var WordPress klar, hva nå?

5 enkle trinn for å lage hjemmeside med WordPress:

 1. Sett opp informasjon og innhold for siden din:
  Før du setter i gang arbeidet er det greit og skissere ut hvordan du ønsker at designet skal se ut, hvor mange sider og hvor ulike illustrasjoner skal være.
 2. Opprett sider
  Etter dette så oppretter du sidene du har skissert. Her vil det være lurt og starte med forsiden din. Hvis du ikke har informasjon eller illustrasjoner kan du bygge «designet/strukturen først» | Men veldig viktig og ha landing siden på plass, dette vil være det første kunden ser.
 3. Velg landing side (statisk landingside)
  Alle WordPress får automatisk WordPress sin vanlige side. Her må du gå på instillinger inne på (Wp-admin) som er ditt kontrollpanel og velge en statisk side som din landingside.
 4. Velg tema/designet du ønsker og bruke
  Så etter det det grunnleggende er i boks så må vi la den kreative siden danse litt. Du kan utvikle ditt eget tema, kjøpet et fra en tredjeparts deltager eller bruke en av de gratis utkastene WordPress tilbyr på Theme store. Uansett hva du velger er det viktig at det er brukervennlig, og ikke gjør siden din treg.
 5. Oppsett av menu
  Menu er en enkel måte for dine besøkende og navigere gjennom siden din. Her har man de mest populære tjenestene dine besøkende er ute etter. Se på vår menu, vi holder det enkelt; Hjem, Tjenester, Blogg og Om Oss. Viktig og huske på at hver anker i dette menyet vil dirigere besøkende til ny side (du kan også ha one-page som har alt av informasjon på en side, ingen andre sub-sider)
 6. Hvor skal du begynne?
  Dette kan virke som mye informasjon på engang. Vi anbefaler at du utvikler landingsiden din først, der den viktigste informasjon skal presenteres. Se på denne videoen for en enklere forståelse:

Finn inspirasjon til din WordPress side

Under menyen «Utseende» eller «Themes» så kan du laste opp en .zip fil (hvis du har kjøpt en pakke).
Eller så har du tilgang på mange løsninger som er gratis og innebygd i WordPress fra før. Themeforest tilbyr også mange flotte «designs» til din WordPress side, her kan prisene variere litt.

Vår beste anbefaling vil være og ta i bruk en plugin som heter Elementor. Denne finner du under plugin menyen på WordPress, her kan utvikle hjemmesiden med drag and drop funksjoner som gjør jobben til en lek.

Skru av kommentarer

Noen ganger er det greit og få tilbakemeldinger på innlegg fra besøkende. Andre ganger ønsker man ikke det. WordPress har kommentarer automatisk skrudd på. Se her hvordan du fjerner denne funksjonen

Hva koster en hjemmeside?

For personer som ikke vet helt hvordan dette markede fungerer er det enkelt og betale mer en nødvendig. Hvor raskere man forstår at prosessen med og utvikle en hjemmeside er enkel! Hvor raskere slipper man og punge ut unødvendig dyre summer. Tilbake til spørsmålet. En hjemmeside sin pris er basert på hvor komplisert den skal være. Det kan være en enkel hjemmeside med få funksjoner for et par tusen kroner, til ekstremt store og kompliserte sider som ikke bygges på WordPress til flere hundretusen. Her vil pris variere utifra hva kunde ønsker seg.

Google Analytics og WordPress

Med Google Analytics kan du måle antall besøkende, enten det er hver dag, hver uke eller på årsbasis.
Her kan du også se hvordan dine kunder oppfører seg på siden, og hva som fungerer. Med dette verktøyet får du innblikk i hva kunder gjør på siden din. Dette gir deg et godt perspektiv på hva som kan forbedres for og beholde kunder lenger på siden og skape bedre flyt. Med dette verktøyet blir du bedre kjent med ditt publikum. Les denne artikkelen for og finne ut hvordan du implementerer Analytics i WordPress

Hjemmeside med drag & drop

Selvom man gjør det enkelt med artikler og Youtube filmer vil det alltid være mange som syntes prosessen er komplisert, men ønsker og gjøre det selv. En av de beste verktøyene vi har kommet borti har vært Elementor, dette gir deg som utvikler muligheten til og bygge en innovativ side med mange ulike funksjoner med en drag & drop løsning. Denne tredjepartsløsningen har vunnet flere priser og gjort utvikling av hjemmesider til en lek. ( etter du har satt opp WordPress, laster du ned Elementor, den finner du i plugin menyen )

elementor-side-bygger
 1. Youtube videoer
  Du kan legge til videoer direkte fra Youtube eller PCen med en enkel drag & drop løsning.
 2. Kontaktskjema
  Med Elementor kan du legge til enkle og moderne kontaktskjemaer som gjør det enkelt for deg og kundene dine og ta kontakt. (eller bestille frisørtime f.eks)
 3. Mobilvenlig
  Tidligere har det vært vanskelig og komplisert og gjøre hjemmesiden din mobil venlig, med Elementor er dette enkelt.

  Vi anbefaler Elementor på det sterkeste hvis du har lite erfaring med utvikling eller web design fra før.
  Det er helt gratis også. Se mer på www.elementor.com